De aller fleste av oss har ikke tid til å bygge en egen fluestang men skal vi tro de som som har gjort det så er det absolutt verdt det. Her er noen av grunnene som blir fremhevet at de som bygger sine egne fluestenger:

  1. Du får et helt eget eierskap til fluestangen
  2. Følelsen er 100x bedre å få fisk på en stang du har bygget selv
  3. Du får en stang som er laget akkurat slik du ønsker den
  4. Du får en bedre forståelse for hvordan en fluestang fungerer

Hvordan bygger man en fluestang?

Det finnes flere måter du kan bygge din egen fluestang på. Nedenfor har vi listet opp noen av måtene du kan bygge din helt egne stang:

Selvbyggersett – fluestang

Det første alternativet er å kjøpe et selvbyggersett. Et selvbyggersett er en pakke med alt du trenger for å lage din egen fluestang. Flere vil nok hevde at man da like gjerne kan kjøpe en ferdig fluestang. Hvis du ikke er kjent med stangbygging selv så kan det likevel være en fin måte å starte på. Med et selvbyggersett så får du nemlig en god forståelse for hvordan en stang er bygget opp.

Lage ditt eget selvbyggersett

Et annet alternativ er å faktisk kjøpe deler på lik linje med et selvbyggersett. I de norske fluefiskebutikkene så er det dessverre et ganske lite utvalg av disse delene man trenger. Hvis man går på internasjonale nettbutikker for fluefiske så er det likevel et ganske stort utvalg. Her kan man da kjøpe og «pimpe» fluestangen akkurat slik man ønsker det selv. Da kan man ende opp med en helt unik fluestang som har akkurat de kvaliteten du ønsker.

Lage alle deler selv eller delvis

Det er mulig å lage din helt egne fluestang. Mange velger her å gå for en gammeldags fluestang ettersom her finnes det en del oppskrifter som er relativt enkle å realisere. Om du skal lage din egne moderne fluestang så har vi forstått at da trenger du en del verktøy som ikke typisk er noe alle har. Det finnes heldigvis veldig mange guider på hvordan du kan bygge din egne fluestang og nedenfor har vi listet opp noen kilder som vi mener du kan ha utbytte av:

FishUntamed sin guide om hvordan du kan bygge din egen fluestang

Fluefiskesiden har en forumtråd med veldig mange nyttige tips og triks

MudHole sin videoguide på hvordan du kan lage en egen fluestang

Du trenger ikke å gjøre jobben selv

Om du har et ønske om en helt unik kombinasjon av komponenter for å få den perfekte fluestangen så finnes det flere av fluefiske-butikkene som tilbyr seg å bygge en stang etter dine specs. Om du er litt klønete når det kommer til praktiske ting så kan dette være en veldig god løsning. Da kan du få en stang som har alt du ønsker deg og du er designeren.