Selv om mange av oss som elsker fluefiske har kunnet fiske med flue på mange spennende plasser i Norge så vet vi at flere lengter etter å komme seg på tur med stanga. Det er forhåpentligvis ikke veldig lenge til verden åpner seg opp og det blir mulig å dra på fluefisketur til utlandet. Likevel så er det et problem som veldig mange møter på når de skal reise med en fluestang. Det er nemlig slik at flere flyselskaper krever at man sender fluestangen som «spesial bagasje». Det betyr ganske enkelt at man leverer fra seg fluestangen i en luke ved siden av sikkerhetskontrollen.

Dette er normalt ikke noe problematisk men ettersom man gjerne reiser til litt spesielle plasser så er det ikke uvanlig at bagasje blir borte, noe som denne tråden forklarer ganske godt. Det kan fort bli veldig problematisk om man reiser et sted hvor det f.eks ikke er mulig å finne erstatninger til stangen som er borte. Så her er våre tips til hvordan du kan reise med fluestang helt uten risiko.

Kontakt flyselskapet først

Om du skal reise til en plass som du vet har det som kan bli definert som «sketchy» når det kommer til bagasje så kan du ta kontakt med flyselskapet. Her kan du høre om det er mulig for deg å få den med deg på flyet eller at den blir lastet med på flyet når du går på flyet. Det er ikke alle flyselskaper som kan gjøre unntak her men det finnes noen som kan. Det anbefales at du her kanskje selv tilbyr å betale ekstra for dette.

Sjekk ut våre fluestenger her!

KJøp en stangtube til fluestangen

Om du skal ut å reise med fluestangen så kan det være greit å få tak i en skikkelig bag til fluestengene. Om du skal ut å fly så bør du vurdere å kjøpe en stangtube eller bazooka som veldig mange kaller det. Selv om det ikke garanterer at du får fluestangen ut på destinasjonen så er den godt beskyttet. Det koster ikke veldig mye og er en veldig billig forsikring.

Ha en reserveløsning klar

Vi vet at de færreste liker å ha fluestenger som deles opp i 4 deler, men dette kan være en veldig billig forsikring å ha når man skal ut å reise med fluestangen. Pakk ned en backup som du kan ha med i tilfelle du må vente på baggasjen eller at den aldri dukker opp.