Vi spurte en av våre lesere nettopp om dette!

Nei. Det er mer enn gøy! Det er fantastisk givende og fengslende, blant annet fordi det krever mye «flaks» for å fange en fisk på fluestangen. Du kan gå timer eller dager uten å fange noe, med mindre du kan spille ut en stor som bestemmer seg for ikke å ta flua omtrent fem meter fra slutten av linjen din. Noen dager er fluefiske frustrerende, men når du klarer å hooke deg til en fin ørret gjør det alt «flaks» i verden.

Vi fisker mest etter ørret, så de fleste av mine fluefiske -minner er i elver og bekker. Jeg liker steder som har små bekker eller elver med mange forskjellige habitater fordi jeg kan fiske alle slags fluemønstre på forskjellige fluer.

Jeg fluefisker mest i det vestlige Norge, men ikke alltid i fluefiskeområder som Karmøy eller Bømlo. En av mine favoritt fluefisketurer var når jeg dro til statene. Vi dro en dagstur til et ørkenreservoar i California med en venn fra høyskolen hvor vi fanget dusinvis av kraftige abbor. På den samme turen til statene så fikk jeg utfordret meg selv skikkelig når jeg fluefisket i det som blir betegnet som en «sump» etter karpe. Kjempe spennende og annerledes opplevelse!

Fluefiske er så mye bedre enn å fiske med lokker fordi du blir en bedre fluefisker når du velger fluefiske fremfor spinning eller agnekasting. Det er nesten rituelt og jeg liker å si til kona at det omtrent er meditasjon for meg å fluefiske. Så over til spørsmålet, fluefiske er kjempe gøy!