Her finner du en oversikt med artikler om fiske i ferskvann. Du finner blant annet artikler med fisketips om ørretfiske, laksefiske, isfiske og fluefiske. Husk at sportsfiske i ferskvann ofte vil være regulært og at du derfor må sjekke regler i forhold til fiskekort og rettigheter.

Ørretfiske – Sluk og Spinner

Å fiske ørret med sluk og spinner er en populær form for fiske og i Norge forsøker titusenvis av fiskere seg hvert år på dette sportsfiske. Ørretfiske med sluk og spinner kan du bedrive med forholdsvis rimelig fiskeutstyr og det er ikke spesielt vanskelig å mestre. Alle kan feste en sluk i enden av fiskesnøret, kaste den ut i vannet og sveive inn. Selv om denne formen for ørretfiske kan være enkelt, er dette bare halve sannheten. Det er veldig mye du som fisker kan og bør gjøre for å øke dine muligheter til gode fangster. Les mer

Ørretfiske – Meitemark

Mange sportsfiskere har i dag stort fokus på nytt utstyr, nye metoder og ny teknologi. Flott og kostbart fiskeutstyr er for mange det store målet. Fiske med meitemark er på mange måter en motvekt til det utstyrsjaget vi opplever. Med forholdsvis enkelt og rimelig utstyr vil meitefiske etter ørret ofte gi bedre fangst enn noen annen fiskemetode. Dette agnet kan du benytte nesten uansett hvor man bedriver ørretfiske. Ved hjelp av forskjellige metoder er det mulig å presentere marken på de aller fleste fiskeplasser. Ved å benytte forskjellige typer dupp eller søkker er det mulig å tilpasse seg forholdene både i elver, små bekker, samt mindre vann og større innsjøer. Les mer

Laksefiske

For utenforstående kan laksefiske virke som en stor tålmodighetsprøve. Man tilbringer time på time i elva og likevel kan det ta dager og uker før laksen endelig biter. For de fleste sportsfiskere er imidlertid laksefiske mye mer enn selve fangsten. Spenningen når laksen endelig biter, fantastiske naturopplevelser, muligheten til å koble ut en hektisk hverdag, samt utfordringen i seg selv er noen av det som gjør dette fiske så fasinerende. Les mer

Isfiske

Isfiske er en spennende form for sportsfiske som kan gi virkelig fine fangster. Med den vinteren vi har nå er forholdene for isfiske gode i store deler av landet, noe de ofte er. I denne artikkelen vil du få informasjon og tips som forhåpentligvis kan hjelpe deg til en vellykket tur på isen. Vær alltid forsiktig når du ferdes på isen. Ha med deg is pigger og tau, samtidig som du bør unngå steder med strømninger i vannet. Du behøver ikke være redd når du driver denne formen for fiske, men ha en naturlig respekt for naturen. Det lønner seg alltid. Les mer

Ørretfiske

Sportsfiske etter ørret er veldig populært. Ørretfiske er forholdsvis lett tilgjengelig og selv en liten ørret kan gi skikkelig motstand. En sprek fjellørret er en opplevelse å få på fiskeutstyret, samtidig som den er en fantastisk matfisk. Ørret finner du stort sett over hele landet. I små fjellvann, i lavlandet, i de store innsjøene samt på høyfjellet drives det sportsfiske etter ørret. Størrelsen varier mye, men det er nesten alltid en stor opplevelse når ørreten biter. Det gjelder bare å bruke riktig fiskeutstyr. Ikke bruk for stor og kraftig fiskestang under dette fiske. Det vil ta vekk mye av opplevelsen og kan gjøre det vanskelig å presenter lette sluker og spinnere for ørreten. Les mer

Fluefiske

Fluefiske er en populær form for sportsfiske over store deler av verden. Når du leser denne artikkelen vil få du grunnleggende informasjon og kunnskap om dette sportsfiske. Det har alltid vært mye mystikk rundt fluefiske. Mange fiskere er redd for å prøve dette, hovedsakelig fordi de er blitt fortalt hvor vanskelig det er å lære seg kasting med fluestang. Ja, fluefiske er en kunst. Det er imidlertid ikke så vanskelig å lære seg. Med litt trening og tålmodighet kan de aller fleste lære seg å fiske med fluestang. Når du først mestrer kaste-teknikken vil du få muligheten til noen fantastiske fiskeopplevelser. Les mer