På disse sidene finner du informasjon og tips om fiskeutstyr til de fleste former for sports og fritidsfiske. Vi ser på hva som er viktig når du skal velge fiskeutstyr til forskjellige former for fiske. Fiskestenger, fiskesneller, fiskesnøre, sluker, spinnere og pilker er noe av det utstyret vi ser nærmere på. Du finner også informasjon om forskjellige produsenter og leverandører. Vi ønsker først og fremst å tilby informasjon som kan hjelpe deg å velge riktig fiskeutstyr til ditt fiske. Her er en liten oversikt over informasjonen du finner. Her kan du enkelt og gratis sammenligne priser på forskjellig fiskeutstyr. Det er enkelt, uforpliktende og gratis. Ellers anbefales denne oversikten med Bøker om sportsfiske.

Ørretfiske

Med riktig fiskeutstyr blir ørretfiske en enda bedre opplevelse. Riktig utstyr vil først og fremst si at utstyret er tilpasser forholdene du fisker under. Både vær, vind, størrelse på fisken, samt hvor du fisker er forhold som bør påvirke hvilket fiskeutstyr du velger. For tungt utstyr tar vekk mye av fiskegleden, mens fiskeutstyr som er for lett gjør det vanskelig å få fangsten trygt på land. Her er noen artikler om fiskeutstyr til ørretfiske. Husk at valg av fiskeredskap også er et spørsmål om personlige preferanser. Ikke vær redd for å gå litt nye veier.

Fiskeutstyr ørretfiske – Informasjon og tips om utstyr til ørretfiske.
Fiskestang ørretfiske – Om fiskestenger til ørretfiske. Ha er aksjon? Hva er en god fiskestang?
Fiskeluker og Spinnere – Omtaler av sluker og spinnere som egner seg til ørretfiske.
Fiskeutstyr sjørretfiske – Om valg av stang, snelle, snøre og sluker

Laksefiske

Mange ser på laksefiske som det ultimate sportsfiske, noe det er enkelt å være enig i. Følelsen når laksen raser ut er ubeskrivelig. Utstyret du benytter til laksefiske har mange viktige oppgaver og det stilles forholdsvis store krav både til fiskestang, snelle og snøre. Du skal kunne presentere redskapen for laksen, ofte under krevende forhold. Samtidig skal du kunne kjempe mot elvas konge. Grunnleggende informasjon om valg av utstyr til laksefiske finner du blant annet i disse artiklene.

Fiskestang laksefiske – Om hva som er viktig når du velger fiskestang til laksefiske.
Fiskesluker – Omtaler av forskjellige sluker som egner seg til laksefiske.

Hav og sjøfiske

Fiskeutstyr til saltvannsfiske er først og fremst svært variert. Det er naturlig nok stor forskjell på hvilket utstyr som egner seg til havfiske etter storsei kontra utstyr som egner seg til sjøørretfiske fra land. Før du velger fiskeredskap bør du først og fremst definere hvilke bruksområder utstyret skal ha. Skal du fiske fra land eller båt? Hvor dypt skal du fiske? Hvor stor fisk er du ute etter? Noe utstyr kan benyttes til forskjellige typer fiske, men noe allround fiskeredskap eksisterer dessverre ikke. Her er noen artikler med tips om til forskjellige former for sjø og havfiske.

Fiskeutstyr Slukfiske – Info og tips om valg av utstyr til slukfiske i saltvann.
Fiskeutstyr til Makrellfiske – Om valg av utstyr til makrellfiske fra båt og fra land.
Fiskesluker – Om valg av sluker til sjøfiske fra land
Sluker torskefiske – Omtaler av sluker som blant annet egner seg til torskefiske.
Pilker torskefiske – Omtaler av pilker som blant annet egner seg til torskefiske.

Valg av fiskeutstyr til sportsfiske

Det kan være vanskelig å velge riktig fiskeredskap. Riktig fiskeutstyr betyr utstyr som er tilpasset det fiske man skal bedrive. Det bør for eksempel benyttes tyngre fiskeutstyr til laksefiske enn det som benyttes til ørretfiske. Noen faktorer og tips som påvirker hvordan og hvor godt forskjellig utstyr fungerer er likevel generelle og gjelder således for flere former for sportsfiske. I disse artiklene finner du generell informasjon om fiskeutstyr, samt tips om valg av utstyr.

Fiskeutstyr – Hva er viktig når du skal velge fiskeredskap?
Fiskesnøre – Informasjon om forskjellige typer fiskesnøre, samt valg av snøre.
Fiskesneller – Litt informasjon om fiskesneller.
Fiskestenger – Litt informasjon om valg av fiskestang
Fiskeutstyr – Om valg av sluk, spinner, pilk, mark og lignende utstyr.

Produsenter og Leverandører

Dersom du kjøper fiskeutstyr fra en anerkjent produsent er du vanligvis garantert god kvalitet. Naturligvis vil både kvalitet og egenskaper variere fra leverandør til leverandør, men gjennomgående er kvaliteten bra. Mange har sine favorittmerker og som nevnt er valg av fiskeredskap også et spørsmål om personlige preferanser. I disse artiklene finner du informasjon om fiskeutstyr fra flere ledende leverandører. Vi har i hovedsak fokusert på det utstyret den enkelte leverandør er mest kjent for.

Abu Garcia – Informasjon om utstyr fra Abu Garcia.
Shimano – Informasjon om utstyr fra Shimano.
Elbe – Informasjon om utstyr fra Elbe.
Sølvkroken – Informasjon om utstyr fra Sølvkroken.

På nettsidene til Fiskeridirektoratet finner du nyttig informasjon om fritidsfiske i sjøen, inkludert regler for hummerfiske, garnfiske, med mer. I artikkelen Tjene penger på fiske kan du lese om mulighetene til å skaffe en ekstra inntekt fra hobbyen din. På nettsidene til Miljødirektoratet kan du lese om fiskeregler for ferskvann. Riktig fiskeutstyr gir bedre muligheter til et vellykket sportsfiske