Så snart små barn i det hele tatt kan stå i Norge, driver de ofte med en av landets favorittfritidsaktiviteter. Dette er selvfølgelig vintersport. I tillegg til ski er fotturer i urørt natur også en av favorittene blant folk. Nordmennene er selvfølgelig også begeistret for fotball, tross alt starter World Cup 2022 i Qatar snart. Forventningene er også store i Norge, og noen fans kan nesten ikke vente på at skuespillet skal satse på dette arrangementet. Men hvilke hobbyer er spesielt populære i Norge og hva er landet spesielt kjent for?

#1 Naturen brukes mye

Mange nordmenn eier en helgehytte eller en jakthytte i naturen. Derfor gleder folk seg til helgen. Fiske, seiling og fotturer er de klare favorittene når det gjelder hobbyer. Ikke rart, flertallet av landet består av en pittoresk natur, som delvis fortsatt er uberørt. I utgangspunktet er nordmennene også i harmoni med naturen og beskytter den så mye som mulig.

Naturen i Norge er forresten verdensberømt. Mørke fjorder, isbreer, innsjøer og elver, tette skoger og endeløse turstier i den ganske kaldere delen av verden tiltrekker seg også mange turister. Det som er viktig er det faktum at det meste av landet ikke er tett befolket. Derfor har nordmennene gode muligheter til å forfølge sine hobbyer i naturen.

Nesten alle fisker eller bare svømmer oftere i året. Fotturer i naturen i frisk luft med hele familien er også en av hobbyene. Der mange byboere lengter etter det, har nordmenn faktisk urørt natur rett utenfor døren. Selv backpackere fra hele verden besøker regelmessig landet for å bare slå av for en viss tid av livet og nyte naturen og landet.

#2 Sportsaktiviteter

En ting er klart: vintersport er svært viktig i Norge. Langrenn i alle varianter og også skihopping. Skiskyting og lignende tiltrekker seg mange fans til arenaene og foran hjemme-TV-skjermen. Fra barnsben av lærer mange nordmenn å bruke ski, og bokstavelig talt bor en stor del av befolkningen i styrene etter jobb.

I tillegg er utøverne også svært vellykkede. Uansett i hvilken kategori når det gjelder vintersport, beundrer hele verden respektfullt vintersportutøverne fra landet Norge. Fordi den «populære sporten» er så populær, er vintersport helt klart en av de mest populære hobbyene til nordmennene. Selvfølgelig skyldes dette de mange skistedene i landet. Her er verdens beste skianlegg for profesjonelle, turister og absolutt nybegynnere.

De skandinaviske temperaturforholdene gir også rikelig med snø og muligheter til å satse på vintersport. Små barn er også godt støttet i å lære å gå på ski. Sporten fremmes og som hobby er det sannsynligvis ikke noe bedre enn å bli og forbli aktiv i sport. Her er det mye å by på og hvert år vinner nye utøvere store seire i nasjonale og internasjonale mesterskap i vinteridrett.

#3 Fotball og mulighetene til å vinne med sport

Her er landet ikke forskjellig fra andre nasjoner. Fotball er også en av hobbyene til nordmennene. Men ikke bare i profesjonell sektor, men også bak kulissene. Sportsspill her er et populært verktøy for fans å tjene penger ved å plassere spill på favorittlaget sitt. Forresten, hele bransjen over hele verden har opplevd en veritabel boom i årevis, som fortsatt fortsetter.

Selv om vintersport i landet selvfølgelig er «ikke-pluss ultra», er det en fotballforening med profesjonelle ligaer, og mange vintersportsfans ser også kampene på TV eller direkte på stadion. Dessverre kvalifiserte ikke det norske herrelaget seg til årets VM i Qatar. I gruppespillet for kvalifisering endte laget sist i gruppen rundt England, Romania, Ungarn og Sveits og deltar dermed ikke i VM.

Men fansen fra Norge gleder seg også til VM og vil garantert se det foran startskjermen. Spesielt venner av sports betting kan knapt vente med å gjøre de første spillene for å kanskje til og med tjene penger. Kanskje jubler fansen nå med andre lag. Eller er rett og slett interessert i hvordan arrangementet blir denne gangen og om Frankrike kan forsvare sin VM-tittel. Eller er det kanskje til og med en stor overraskelse i Qatar? Snart starter det og spenningen forblir høy.

Fun facts om Norge

Det er en sunn sportslig rivalisering mellom Norge og nabolandene Danmark og Sverige. I likhet med fotball mellom Tyskland og Holland. Det er av enorm betydning for nordmennene å slå Sverige og Danmark i vintersport – uansett – for enhver pris. Et nederlag er nesten en katastrofe. Det handler alltid om å være bedre enn de to nabolandene.

Også interessant er det faktum at i Norge er forholdet til yrket noe annet enn i industrialiserte nasjoner. Betydningen er rett og slett lavere, og en jobb brukes bare til å tjene til livets opphold. Det er det. Flate hierarkier og en punktlig slutt på dagen er viktig. Nordmenn har jo også hobbyer som de dyrker mye. Nordmenn snakker heller ikke så ofte om jobben, men heller om fritidsaktiviteter, sport og familie.

Det finnes et begrep i Norge som heter «janteloven». Dette er en slags oppførselskode blant mennesker. Det er helt uønsket at folk skal føle seg bedre, mer intelligente eller mer eksklusive enn sine medmennesker. Ikke i noe land i verden liker folk slike mennesker, men spesielt ikke i Norge. Så hvis du liker å være sentrum for oppmerksomheten, vil du raskt bli kalt en show-off og lignende av dine medmennesker og raskt unngått.

Prisene på alkohol i Norge er svært høyere enn i andre land. Derfor har mange nordmenn oppdaget hobbyen med å destillere sine egne snaps. Ofte hamstrer også nordmennene alkohol fra nabolandene. I det minste statistisk sett drikker folk i landet ikke mye alkohol. Men i så fall kan høyre og festen starte. Viktig er grenseturene til Danmark, der alkoholen flyter i bekker.