Fisking kan være et morsomt tidsfordriv, men noen ganger tar det litt for lang tid mellom hver gang det napper. Da kan det være greit å ha litt morsomme aktiviteter på lur som kan få tiden til å gå fortere. Nå kan det riktignok være at du er blant dem som foretrekker å stirre utover sjøen mens du tar innover deg roen man finner i norske skoger, men det passer ikke for alle.

Er du mer som oss vil du fort bli rastløs, og da er det greit med noen aktiviteter som kan gjøres uten at man mister oppmerksomheten på det man driver med. Her har vi samlet noen av våre beste forslag til morsomme aktiviteter som passer utmerket på fisketur neste gang fisken lar vente på seg.

Spill som passer på fisketur

De aller fleste av oss har med mobiltelefonen på fisketur, noe som betyr at man fort kan fiske den opp fra lommen dersom det blir kjedelig. Her finnes det en mange ulike spill man kan spille, men de bør helst ikke være mer krevende enn at man klarer følge med på fiskingen. Her kan spilleautomater online være et godt alternativ som tidsfordriv.

Spilleautomater har lenge vært populært i Norge og de aller fleste operatører har for lengst innført nettsider som fungerer like godt på mobil som på PC. Dette betyr at du får tilgang til tusenvis av spill, inkludert mange som har hentet inspirasjon fra nettopp fisking. Det som gjør spilleautomater så godt egnet er det at man kan ha oppmerksomheten to steder på en gang.

Spikking

Når man beveger seg ut i skogen vil de aller fleste ha med seg en kniv i beltet eller ryggsekken. Da kan det være et utmerket tidspunkt for å lære seg litt håndverk av den gamle typen. Mange vil nok klare å finne en stubbe eller pinne som gjør seg godt som sleiv, troll eller noe annet morsomt.

Skal dere tenne bål vil det være utmerket å bruke opp flisene du kutter av til opptenning av bålet. Ikke støyer det spesielt mye og du kan raskt legge det fra deg dersom fisken plutselig skulle nappe underveis.

Lese en bok

Noen ganger vil det ta timevis før man får napp i mindre elver og vassdrag, og da er det viktig å bruke tiden fornuftig. Det finnes knapt noe bedre sted å ta igjen litt lesing enn det du finner ute i naturen. Benytt deg av de naturlige omgivelsene til å sette deg ned med en god bok på fisketur. Skulle du ønske å bli litt bedre på fisking, så vil det uten tvil finnes en rekke bøker om fisking du kan slenge i sekken din.

Bare husk at det kan være lurt å titte opp fra boken med jevne mellom for å se om det napper. Sitt derfor slik at du alltid har kontroll på stanga og eventuelt merker om det drar i snøret. Selv om en bok er uhorvelig spennende, så hadde det jo vært kjedelig å miste den fisken du har ventet hele dagen på, spesielt om den skulle vært middagen.

Fortell eventyr

Norske vassdrag er ikke bare kjent for mye fisk, men også for troll, hulder og mye annet spennende. Skulle fisken være fraværende kan det derfor være morsomt å rette blikket mot noen av de utallige andre skapningene som bor i skogen. Her er det utmerket å legge ut noen skrøner om troll, huldra, nøkken eller andre mystiske skapninger som skjuler seg i de norske skoger.

Bare pass på at du gjør historiene barnevennlig dersom de minste i familien er med på turen. Det kan fort være skummelt å møte på et troll om natten, så ikke smør så tykt på at de minste blir helt skrekkslagen av eventyrene dine. En god bok som kan være til hjelp underveis kan være Asbjørnsen og Moe sine norske eventyr. Denne er godt egnet uansett alder og kommer i turvennlig format.

Oppsummering

Skulle du begi deg ut på fisketur, men glemme igjen fiskelykken hjemme, kan det være greit å ha noe annet å ty til. Vi har derfor sett nærmere på noen morsomme aktiviteter som du kan bedrive tiden med når ikke fisken biter som den skal. Her kan det være aktuelt å prøve lykken på en morsom spilleautomat, eller kanskje trekke frem noen klassiske eventyr fra de norske skoger. Er du av den handy typen kan du forsøke å spikke noe spennende av materialene du finner rundt deg i skogen.