Veldig mange tror at fluefiske er veldig kostbart, men det trenger virkelig ikke å være det. Det finnes veldig mange billige fluestenger som holder kvalitet og ikke minst er svært rimelige. Nedenfor finner du en liste over gode og billige fluestenger:

 1. Vision Eka 7’6″
 2. Guideline Stoke Single Hand
 3. Vision Vapa
 4. Vision Onki
 5. Grey GR60
 6. Guideline Elevation Single hand

Om du ønsker en billig fluestang av god kvalitet så anbefaler vi deg å sjekke ut utvalget av fluestenger hos den beste nettbutikken for friluftsinteresserte i Norge, nemlig Jakt&Friluft. Hvis du er på jakt etter en enkel fluestang så kan du sjekke ut utvalget her eller hvis du ønsker en pakke med stang + snelle så kan du klikke her for å se billigste variantene her.

Hva skiller en billig fluestang fra en kostbar stang?

Det er viktig å huske på at man stort sett får det man betaler for når det kommer til fluestenger. Når det er sagt så kan en billig fluestang være mer enn nok for veldig mange nybegynnere og ikke minst til deg som kanskje ønsker en ekstra stang som det ikke er så farlig med om man går turer i fjellet eller lignende.

For en som aldri har fisket med flue før så vil man nok kanskje ikke merke store forskjellen på en svært kostbar fluestang til en billigere variant. For de som er ivrige fluefiskere så kan det ha alt å si. Alle fluestenger har forskjellig variasjon som f.eks:

 • Hvor stiv er stangen?
 • Hvordan bøyer den seg?
 • Hurtig stenger
 • Rolige stenger

Er det bedre med en billig fluestang og heller prioritere en god snell med godt snøre?

Når vi i Fluefiske.info har spurt litt rundt for å sjekke stemningen og erfaringene med billige fluestenger så er det flere som mener det er bedre å prioritere en god snelle med et godt snøre fremfor en svært kostbar stang. Mye av fiskeopplevelsen ligger nettopp i snøre så det å kjøpe en billig fluestang for å heller prioritere en god snelle og ikke minst føreklasses snøre kan være veldig lurt.

Hvor mye koster en billig fluestang?

Det finnes veldig mange billige fluestenger og hvis man skal velge en billig fluestang så må man regne med å kjøpe en stang til rundt 900,- kroner. Vi vet at det finnes en del nettbutikker som selger fluestenger fra Kina for en langt lavere sum. Vi forstår at det kan være fristende å kjøpe en billig fluestang fra Kina men samtidig så er det veldig vanskelig å bedømme kvaliteten på disse uten å ta ta i de selv. Det finnes helt sikkert noen billige fluestenger fra Kina som er veldig gode, men det finnes helt sikkert en del dårlige.

Ved å kjøpe en billig fluestang fra en norsk forhandler så er du som forbruker beskyttet med rettigheter og garantier. Det betyr at om kvaliteten skulle være vesentlig dårligere så kan du reklamere og ikke minst så følger det med en angrerett. Vi oppfordrer til å kjøpe fiskeutstyr fra norske aktører istedenfor å benytte seg av utenlandske butikker eller andre utenlandske aktører.

Alternativ til billig fluestang

Hvis du ikke ønsker å kjøpe en billig fluestang men du har ikke råd til de mer eksklusive variantene så kan det være et veldig godt alterantiv å gå på Finn.no. I skrivende stund så ligger det 165 forskjellige billige fluestenger ute her og noen av disse koster flere tusen kroner nye. De aller fleste av disse selges uten snelle og dette må man derfor regne som en ekstra kostnad.

Om du velger å kjøpe en brukt fluestang istedenfor å kjøpe en billig ny fluestang så anbefaler vi at du ber om følgende:

 • Få kvittering på hvor den er kjøp
 • Spør selger hvorfor den selges?
 • Spør om den er i god stand?
 • Ikke betal på forskudd