Bøker om fluefiske

Fluefiske har en lang historie og det finnes veldig mye godt lesestoff om fluefliske. Alt fra historien til fluefiske til teknikker, strategi og inspirasjon rundt fluefiske. På denne undersiden så har vi prøvd å samle de mest spennende og ikke minst de beste bøkene om fluefiske. For å komme på listen så har vi satt som krav om at boken skal omhandle fluefiske og ikke minst være av god kvalitet

Vi oppdaterer listen over fluefiskebøker hele tiden og hvis du har et tips til en bok som burde være på vår liste så ta gjerne å kontakt oss.

Fluefiskeriets Anvendelse i Norge

Dette er en veldig spennende bok som opprinelig ble utgitt i 1839 men har senere blitt gitt ut på nytt. Boken er skrevet av Robert D. Hutchinson. Hvis du har lest deg litt opp på historien til fluefiske i Norge så vet du hvor viktig denne personen er for norsk fluefiske historie. Flere hevder at det nettopp er denne forfatteren som tok med seg fluefiske til Norge fra Skottland.

Det finnes selvfølgelig veldig få bøker igjen i orginal (hvis noen) men i 2019 så ble denne printet ut på nytt i 1000 eksemplarer. Fluefiskeriets Anvendelse i Norge har tegninger og alt av orginal tekst. Boken vil gi deg et unikt innsyn i hva fluefiske var og ikke minst hvordan det har endret seg over de siste 10 årene.

I skrivende stund så er det ikke veldig mange igjen men du finner den i enkelte butikker og vi vet at Skittfiske fortsatt hadde noen igjen da vi skrev denne artiklen. Klikk her for å sjekke om de har noen på lager igjen!

Fluefiske fra A-X

Dette er en perfekt bok til deg som er en nybegynner på fluefiske eller for deg som ønsker deg et slags Wikipedia for fluefiske i bokhyllen. Forfatter og fluefisker-entusiast Pål Krogvold har skrevet alt du trenger å vite om fluefiske i en bok. Boken dekker alt fra fluebinding, utstyr til teknikker. Dette er dermed en bok som alle fluefiskere burde så absoulutt ha!

Fluefiskerens felthåndbok av Lars Lenth

Dette er en bok som er skrevet av Lars Lenth, som for de aller fleste ikke trenger noen introduksjon. Lars Lenth er kjent fra serien «Lars og Lars» og han er fluegal. Denne boken er utrolig hendig og perfekt å lese hvis du er nybegynner på fluefiske eller en gave til en som som du ønsker å introdusere fluefiske til.

Nordiske fluefiske etter laks – fortid, nåtid og fremtid

Hvis du ønsker å bli oppdatert på alt du trenger å vite fluefiske til laks så er dette en perfekt bok for deg. Denne boken tar for seg alt du trenger å vite om utstyr, teknikker og ikke minst de beste fluene til laks. Boken er god å lese og egner seg veldig godt som en oppvarming til lakse-sessongen. Dette er også en bok som passer perfekt i gave til en fluefisker.