Veldig mange fluefiskere skal nå gjøre innkjøpet av flueutstyret for sesongen. Dette betyr gjerne store kostnader som man ser seg nødt til å ta. Vi vet at veldig mange bruker kanskje litt mer penger enn de hadde tenkt til å bruke. Da kan fort selv de beste fisketurene bli sure ettersom man får en gjeld som kan være vanskelig å betjene. Da kan det være at man til slutt må ty til refinansiering med sikkerhet. Det er det ikke verdt, vi mener at man burde finansiere fluefiskeutstyr med penger man har på bok. Alt annet kan bli veldig vanskelig og bli en byrde.

Om man ikke har råd til å kjøpe seg nytt utstyr så finnes det heldigvis mange veldig gode alternativer brukt. Her kan du få utstyr til halve prisen av hva det koster nytt. Det kan i tillegg være mulig å få prutet litt og ikke minst få prisen ned totalt.

Kan det være billigere å kjøpe fluefiskeutstyr fra utlandet?

Ja, det kan definitivt være billigere å kjøpe fluefiskeutstyr fra utlandet enn det er å kjøpe i Norge. Det er avhengig av flere faktorer som f.eks kronekurs og hvor mye det blir i frakt. Det har i de siste årene blitt billigere å importere inn varer fra utlandet. På noen produkter så vil det ikke gi mening å kjøpe fluefiskeutstyr fra utlandet fordi man ender opp med samme pris eller mer enn det som er i Norge.