Bindetråd til fluebinding

Når man skal binde fluer så er det bindetråden som holder ting sammen. Det finnes ganske mange forskjellige typer bindetråd men de aller fleste er ganske like. Bindetråder kommer i forskjellige størrelser og tykkelser. 

Nedenfor har vi samlet alt vi kan om bindetråd og ofte stilte spørsmål om bindetråd. 

Kjøp bindetråd av god kvalitet!

Jakt og Friluft har et stort utvalg av bindetråd. Finn bindetråd av god kvalitet og til gode priser!

Hva er bindetråd?

 Bindetråd er et viktig kompetent av en godt bundet flue. Det har ikke så mye med selve designet av fluen å gjøre men har en veldig viktig funksjon. Bindetråder kommer i forskjellige størrelser, farger og tykkelse.  

Hvordan velge riktig bindetråd?

Når man skal velge bindetråd så må man først se på oppskriften som man ønsker å binde. Bindetråd er gjerne et materiale hvor man får noen favoritter i forhold til hvordan man håndterer den. Veldig mange får derfor en favoritt når det kommer til bindetråd. 

Det kan derfor være lurt å kjøpe inn litt forskjellig bindetråd når du skal binde fluer. Grunnen er at du kan prøve deg litt frem for å se hvordan du opplever de forskjellige bindetrådene. I tillegg så anbefaler vi at man har et utvalg som har forskjellige tykkelser og styrke. Alt ettersom hva man trenger når man binder fluer. 

Hvor mye koster bindetråd til fluebinding?

Bindetråd starter gjerne på rundt 30,- kroner per rull med tråd men kan koste helt opptil 100,- kroner per rulle. Det er derfor ikke slik at man blakker seg helt ut på bindetråd.

Hvilken bindetråd er best?

 Hvis du kjøper bindetråd av en ekspert på fluebinding som f.eks Jakt og Friluft  så kan du være trygg på at bindetråden du kjøper er best. Det handler om å kjøpe materialer fra seriøse nettbutikker. Da slipper du å tenke på hvilken bindetråd som er best. Det beste er om du kjøper litt forskjellig bindetråd til fluebinding. På denne måten så er du sikker på at 

 

Hvor kan jeg kjøpe bindetråd?

De aller fleste butikker som selger fluestenger og fluer har et utvalg av fluebinderutstyr. Bindetråd er gjerne helt sentralt der, du vil derfor kunne kjøpe bindetråd ganske mange steder. Likevel så mener vi at Jakt og Friluft er det beste stedet å kjøpe bindetråd. Grunnen til det er at det ganske enkelt er et fint lite utvalg av bindetråd av kvalitet.