Laksefluer

I et hav av muligheter på ulike fluer for fisking finnes det fluer som spesielt blir bruk for å fiske laks. Tidligere var laksefluer ofte fargerike, selv om det i dag fortsatt finnes mange fargerike laksefluer er de fleste fluene for laksefiske nå mye mer forenklet. Det finnes mange forskjellige fluer å velge mellom for å prøve lykken i elva. For å velge riktig flue bør du ta hensyn til ulike faktorer slik som blant annet fargen på elva, temperaturen i vannet og lysforholdene. Er du en god og erfaren laksefisker vet du at det finnes mange flere faktorer å ta hensyn til når det kommer til laksefiske. Når på dagen man fisker kan være en faktor som spiller inn, er elva stor eller liten?, er det mye bevegelse i vannet eller renner den stille?, man kan også på mange måter si at man må lære å kjenne laksens preferanser og mønster når det kommer til dens bevegelse i elva .

Valg av flue gjøres derfor enklere jo mer erfaring du har, her får du en liten forklaring på hvilke typer fluer som vanligvis brukes til laksefiske. Fluene deles ofte inn i to typer fluer : krokfluer og tubefluer:

 

Krokfluer

Disse fluene er bundet slik at selve fluen er bundet på selve kroken. Disse fluene er slanke og blir ofte brukt ved lav vannstand på grunn av at den både kommer overraskende på laksen og at den svømmer raskere enn en tubeflue som flyter mer på grunn av dens struktur.

Tubefluer

Disse er satt sammen av en kropp som er laget av aluminium, messing eller plast, denne tuben settes på løst i overkant av kroken og er derfor også bevegelig. Disse fluene er vanlige for a bruke for å fiske laks i elver, men kan også brukes for å fiske i saltvann. Tubefluer blir brukt minst like ofte som krokfluer på grunn av at de er enkle og kaste. En fordel med denne typen flue er også at om man setter fast kroken er det ofte kun kroken man mister og ikke selve fluen.

Ønsker du å kjøpe fluer?

Da burde du sjekke ut utvalget her. Jakt og Friluft har alltid rimelige priser på alt av utstyr du måtte trenge. De sender over hele landet. Sjekk ut utvalget ved å klikke på lenken nedenfor!