Fluefiskesett

Dersom du har planer om å sette i gang med fluefiske, vil du fort oppdage at det er mye utstyr som skal kjøpes inn. Du skal velge både fluestand, snelle, fluesnøre og fluer, kanskje i tillegg til annet utstyr som vaderklær.

Hadde det ikke vært enklere om du kunne kjøpe alt nødvendig utstyr i ett enkelt sett? Heldigvis finnes slike løsninger! Med et fluefiskesett får du alt du trenger for å sette i gang med din nye hobby.

Ønsker du å kjøpe et fluefiskesett som har er god i kvalitet og har en god pris?

Da tror vi du vil like dette komplette fluefiskesettet fra Jakt og Friluft. Sjekk det ut på lenken nedenfor!

Hva er et fluefiskesett?

Et fluefiskesett er – som navnet kanskje antyder – et sett med utstyr for fluefiske. Ved å kjøpe et fluefiskesett slipper du derfor å kjøpe de ulike produktene hver for seg. Du trenger heller ikke å bekymre seg for hvorvidt de ulike delene passer sammen.

Produsenter av fluefiskesett sørger for å sette sammen en optimal kombinasjon av utstyr, slik at det blir lettere for nybegynnere å sette i gang med fluefiske.

Ulike sett har gjerne ulike prisklasser og ulikt innhold. Noen sett er tilpasset deg som skal fiske etter abbor, mens andre sett er tilpasset deg som skal drive mer ørret- eller laksefiske.

Hva inneholder et fluefiskesett?

Et fluefiskesett inneholder i de fleste tilfeller både fiskestang, fluesnøre og snelle. I mange sett vil du dessuten også få fiskefluer som er tilpasset fisketypen. Du kan også finne fluefiskesett med backingsnøre og kastefortommer.

Hva slags sett som passer best for deg, er med andre ord helt avhengig av hva slags fisk du planlegger å fiske. I tillegg vil dine krav til kvalitet, merkevare og design spille en viktig rolle.

 

 • Fiskestang
 • Fluesnøre
 • Snelle
 • Backing
 • Fortom
 • Fluer

Hvor mye koster et fluefiskesett?

Prisen for et fluefiskesett kan variere en hel del. Du bør imidlertid regne med å betale noen tusen kroner for et sett bestående av fiskestang, snøre, backingsnøre og lignende. Skitt Fiske har et praktisk og komplett fluefiskesett til 3 199 kroner (Guideline Epik Pike Kit 9’ #9).

Prisvariasjonene er store. De billigste forhandlerne selger gjerne fluefiskesett til under tusen kroner, mens andre skal ha 10 000 kroner. Her er det flere faktorer som spiller inn. Merkevare er for eksempel av betydning, og det samme gjelder kvalitet og utstyrsnivå.

Fluefiskesett test

Med mange fluefiskesett å velge blant, kan det være utfordrende å finne settet som passer best for akkurat deg. Du bør blant annet ta hensyn til hva slags utstyr du trenger, kvalitetsnivå og lignende.

I vår test av fluefiskesett ser vi blant annet nærmere på Guideline Epik Pike Kit 9’ #9. Finn ut hvilket fluefiskesett du bør kjøpe!

 

Guideline Epik Pike Kit 9’ #9

Fluefiskesettet Guideline Epik Pike Kit 9’ #9 kommer fra den anerkjente produsenten Guideline, som står bak mye utstyr til fluefiske av høy kvalitet. Dette er et komplett fluefiskesett som består av både fiskestang, snøre, snelle og en praktisk bag.

Dette fluefiskesettet er spesialdesignet for deg som skal fiske etter gjedde, også kjent som «ferskvannskrokodillen». Settet passer utmerket til deg som har gjeddefiske som hobby, eller deg som bare fisker en sjelden gang i blant (takket være den gunstige prisen).

Her får du en énhånds-fiskestang med stanglengde 9’, samt lineklasse #9. Du kan fiske langs kyst og i innsjø, og fiskestangen kan fås med mye praktisk tilbehør. Vi kan for eksempel anbefale å kjøpe en bellybåt, håv og noen gode fluer!

Fluefiskesettet er enkelt å frakta med seg fra A til B, takket være settets lave egenvekt. Dette gjør det enkelt å få med seg stangen på fisketur ute i naturen.

 

Greys (Predator/Sjøørret/Laks/Ørret) Kombo GRC 9’ #9

Settet Greys Predator Kombo GRC 9 ’#9 er et annet populært fluefiskesett, og leveres med både stang, line og snelle – i likhet med Guideline Epik Pike Kit. Pakken inneholder følgende:

 

 • Cordura stangtube
 • Greys GRC Light 9’ #9
 • Flytende line (Platinum Shoot WF9)
 • Fluesnelle (Greys QRS 2 7/8)

 

Fluefiskestangsettet kan fås i fire ulike varianter. Én er tilpasset deg som ønsker å fiske etter harr eller ørret, mens én er tilpasset lett sjøørret. Du kan også velge et sett for laksefiske eller et sett for predator-fiske.

Samtlige sett leveres med en solid corduratube, og snørene er testet ut av profesjonelle. Dette er et sett vi kan anbefale til både erfarne fiskere og nybegynnere. Fiskestangen er behagelig å holde i med én hånd, og veier lite nok til at den er enkel å frakta med seg.

 

Vision Pike Outfit 9’

Planlegger du å fiske etter gjedde? Da er kanskje Vision Pike Outfit 9’ et fluefiskesett for deg. Her får du en solid og lett fiskestang med hurtig reaksjon. Du vil få både Grand Daddy-snøre, snelle, stålfortom og backing i pakken – samt fiskestang.

Stangen er ferdig montert, slik at du kan legge ut på fisketur med en gang. I pakken finner du også et praktisk futteral for snellen, samt en corduratube. Stangen er laget av aluminium, mens snellen kan skilte med myk bremsefunksjon.

 

Loop Q-Kit 13,2’ #8 / Q-reel 8-11

Loop Q-Kit 13,2’ #8 / Q-reel 8-11 er et komplett fluefiskesett bestående av snøre, snelle og stang. Her får du svært mye for pengene, noe som betyr at settet passer utmerket for nybegynnere. Den høye kvaliteten gjør imidlertid settet egnet for erfarne fiskere også.

Flue følger ikke med i settet – så dette må du huske å kjøpe utenom. Ellers er både fluesnøre, backing og fortom ferdig montert på spolet. Du vil også få en praktisk beholder til fiskestangen og snellen.

Stangen er i aluminium, og har en stilig gråfarge. Håndtaket er i kork av høy kvalitet, og er behagelig å holde i. Stangringen er i rustfritt stål, og det samme gjelder snakeringer. Denne fiskestangen er designet i Sverige, og er utviklet av profesjonelle fiskere.

Dette er et fluefiskesett som kan anbefales på det varmeste, og er spesielt egnet for deg som har behov for en fiskestang av svært høy kvalitet. Her får du en stang som varer sesong etter sesong!

Hvor er det best å kjøpe fluefiskesett?

En rekke norske forhandlere selger praktiske fluefiskesett. Du kan enten velge fluefiskesett ved å kikke på produktene som tilbys fysisk i en butikk, eller handle på nett. Det finnes mange innholdsrike nettbutikker som har praktiske sett.

Skitt Fiske er blant forhandlerne som har fluefiskesett. Her kan du også velge å handle online, noe som gjør det enkelt å sammenligne ulike produkter. Skitt Fiske har også fysiske butikklokaler dersom du liker å se ordentlig på produktene før du kjøper dem.

Hvordan velge riktig fluefiskesett?

Når du skal kjøpe fluefiskesett, bør du først og fremst tenke over hva slags fisk du ønsker å fiske. Husk at ulike sett ofte er tilpasset ulike fisketyper. Dette gir utslag i ulike snører, sneller og fiskestangens konstruksjon. Heldigvis fås enkelte sett til flere ulike fiskesorter.

Pris er også en viktig faktor for de fleste. Du finner fluefiskesett til alt fra 500 kroner til 10 000 kroner, så her finnes det et bredt prisspekter. De aller billigste settene er gjerne ikke av spesielt høy kvalitet, noe som kan være greit å ha i bakhodet.

Husk også at det ikke er alle sett som har medfølgende fluer. Prisen vil til dels avhenge av hvor mye du får med i pakken. Dersom settet har både snelle, fiskestang, fluesnøre, fortom, backing og fluer, koster det gjerne litt ekstra. Men da får du også alt du trenger!

Dersom du er usikker på hvilket fluefiskesett du skal velge, kan du også spørre forhandleren om gode råd. Fluefiske er en aktivitet som krever litt øving, og du vil kunne få god nytte av råd fra erfarne fiskefolk.

Andre typer fluefiskesett

Et fluefiskesett trenger ikke nødvendigvis å bestå av fiskestang, snelle og snøre. Det finnes også sett med annet utstyr en fluefisker kan ha bruk for. Skitt Fiske har blant annet et sett kalt «Pool 12 Startpakke Fluefiske». Dette inneholder utstyr som;

 

 • Lineklipper
 • Flueboks
 • Fluer
 • Pin-on-reel
 • Krokløser (peang)
 • Solbriller

 

Dersom du kjøper et slikt sett ved siden av et tradisjonelt fluefiskesett, er du godt rustet til fisketuren. Solbriller er mer nyttig enn du kanskje tror. Mange fluefiskere opplever at de blendes av solen som reflekteres i vannet.

Det finnes også fluefiskesett med klær. Dette kan for eksempel være et sett med vaderklær. Skitt Fiske har blant annet vadepakken «Kinetic O2», som består av både sko, vader og vanntett jakke.

Trenger du fluefiskesett?

Som nybegynner innen fluefiske kan det være litt forvirrende å orientere seg når det kommer til stenger, klær og utstyr. Et fluefiskesett kan derfor være nyttig, siden du da får alt utstyret du trenger samlet – i én pakke.

Dette gjelder enten det er snakk om fiskestang, klær eller annet nyttig utstyr. For en nybegynner kan det være utfordrende å finne ut hva slags utstyr som egentlig passer sammen, for eksempel til gjeddefiske.

For erfarne fiskere er det nok enklere å finne utstyr separat, fordi man da vet hva slags utstyr som trengs. Men selv en erfaren fisker vil kunne spare tid og penger ved å velge et skreddersydd sett.

Dersom utstyret som leveres i et sett ikke faller i smak, kan du alltids be de ansatte i fiskebutikken om å sette sammen en pakke for deg. Husk at ansatte i Skitt Fiske og lignende sportsfiskebutikker har mye kunnskap om fluefiske!