Som nybegynner så kan det være veldig vanskelig å velge riktig fluestang. Det finnes utrolig mange forskjellige stenger på markedet og det er heller ikke slik at de har en enkel forklaring på hva som er best for nybegynnere. Vi vil gjerne anbefale deg som er nybegynner å ta en kikk på nettbutikken Jakt og Friluft sine fluestenger for nybegynnere. Du finner et stort utvalg av fluestenger på nettsiden som du finner her.

Derfor har vi i Fluefiske.info tatt på oss gravehatten for å prøve å finne ut nettopp hvilke fluestenger som er best for deg som er nybegynner. Når vi har valgt ut disse produktene så er det med tanke på pris, kvalitet og hva som faktisk er praktisk for deg som nybegynner.

Valg av type fiske – valg av fluestang

En litt komplisert tittel for nybegynnere men når du skal velge fluestang så bør du velge en fluestang som passer til den type fisk du ønsker å fiske. Dette handler om å ha riktig lengde på stangen. Normalt sett så er det 4 størrelser:

  • Ørretfiske
  • Sjøørretfiske
  • Lett laksefiske
  • Predatorfiske

For å kunne velge riktig stang til deg som er nybegynner så må du derfor først bestemme deg for hvilken type fiske du skal bedrive. Hvis du skal fiske på fjellet så vil stangen for ørretfiske som regel være riktig og hvis du heller tenker å fiske ved sjøen så kan sjøørret være veldig riktig for deg.

Den beste fluestangen for deg som er nybegynner

Den beste stangen som vi fant på markedet for deg som er nybegynner er SkittFiske sin Greys Ørret Kombo GRC 9. Dette er en stang med snelle som ligger på like under 1300,- kroner og akkurat i skrivende stund så er den på salg for 999,-. Dette er en fluestang som er perfekt for deg som er nybegynner, den har alt du trenger for å komme i gang og ikke minst så er prisen veldig overkommelig.

Veldig mange tror nok at denne er mystisk billig men den siste tiden så har prisene gått ned ettersom etterspørselen har gått opp og man kan lage massevis av stenger. Dette er ikke en stang som vekker oppmerksomhet og det finnes nok veldig mange kritikere. Likevel så mener vi at dette er en av de beste fluefiskestengene for deg som er nybegynner.

En annen fluefiskestang som passer godt for nybegynnere er Orvis Encounter 9 som du også finner hos Skittfiske. Dette er en litt mer sporty stang og et litt bedre kaliber enn den ovenfor. Du må ut med nesten 3000,- kroner men med denne så er du sikret en god fluestang som nybegynner.

Ikke kjøp dyr fluestang som nybegynner

En vanlig feil som veldig mange gjør når de skal kjøpe sin første fluestang er å kjøpe en kostbar stang. Det har da gjerne vært en svært entusiastisk selger i butikken som har klart å selge deg en pakke som du i utgangspunktet ikke trengte. Da er det mye bedre å heller kjøpe en mer kostbar fluestang etterhvert.

Som nybegynner så vil du ikke klare å skille mellom en god eller dårlig stang. Det er først når du begynner å beherske fluefisking at du virkelig vil kunne utvikle noen preferreanser på hva slags stang du liker.

Hvor kan jeg kjøpe en fluestang?

Som nybegynner så kan du kjøpe fluestang fra en større butikk. Disse butikkene har gjerne komplette fluefiskestenger til en svært rimelig pris. Selg så sverger vi til SkittFiske.no for her har de et stort utvalg og ikke minst svært gode priser.