Vi får veldig ofte spørsmål om det hvor det er best å kjøpe fluer og det kan være vanskelig å vite nettopp dette. De siste årene så har fluefisking blitt veldig populært og ikke minst så har prisene gått betraktelig ned. Fra å være en fisketype som kun appelerte til «dandyer» og noen fiskenerder så har fluefisking omtrent blitt folkelig.

Det er et stort utvalg av butikker og nettbutikker som selger fluer. Dette er alle butikker som konkurrerer på pris, ekspertise og ikke minst kvalitet. Derfor har vi laget en liten oversikt over nettbutikker hvor du kan kjøpe fluer.

Hvis du har en nettbutikk som vi ikke har nevnt så må du gjerne kontakte oss for å få denne lagt til.

Jakt og Friluft

Hvis du ønsker å virkelig kjøpe gode fluer av god kvalitet så er det ikke noe bedre sted enn Jakt og Friluft. Jakt og Friluft har sett at Norge manglet en skikkelig fluefiske-butikk på nett. Her finner du et stort utvalg av fluer til noen svært gode priser. Her bør du definitivt ta turen innom for å sjekke utvalget av fluer. Du finner hele utvalget av fluer her

Skittfiske

Skittfiske er en nettbutikk som er laget av entusiaster og som har vokst seg ganske stor. Dette er kanskje en av de største nettbutikkene på fiskeutstyr og ikke overraskende nok så har de et veldig stort utvalg av fluer til svært gode priser.

Flue.no

Flue dott no hevder at de er den største nettbutikken på nett innenfor fluesegmentet, vi vet ikke helt hvor vidt dette stemmer men utvalget er helt upåklagelig. Her finner du alt du trenger av både fluer og utstyr. Kundeservicen er helt upåklagelig og ikke minst så trenger du ikke å lure på kvaliteten fra Flue.no.

Flueboksen

Flueboksen er nok en annen nettbutikk som selger fluer, vi har selv ikke prøvd den men den er nok ikke like enkel å bruke som de andre butikken. Prisene på den andre siden er betydelig lavere enn på andre sider. Om dette går på kvalitet eller på service, det vites ikke.

XXL

XXL er nok ikke spesialistbutikken som du går til når du skal fluer men de har likevel et ok utvalg og ikke minst til noen helt greie priser. Det er gjerne ikke spesialister som jobber i butikkene eller på nett, men om du er i nøden så kan dette være et utrolig greit sted å begynne.

Flugor.se

Dette er en nettbutikk som i det norske fluefiske-miljøet har blitt kjent for lave priser og grei kvalitet. Nettbutikken er svensk og vi anbefaler egentlig alle å bruke nettbutikker. Om du likevel er opptatt av å kjøpe billige fluer så er dette nødvendigvis ikke et veldig dumt alternativ.

Hva er viktig å tenke på når du kjøper fluer?

Det er veldig viktig å tenke på at man stort sett får det man betaler for når man kjøper fluer. Det betyr med andre ord at om man kjøper billig fluer så kan det være slik at de famler eller løser seg opp raskere enn de som koster mer. Et godt håndtverk koster penger og det betyr at disse gjerne koster mer.

Når det er sagt så er det ikke alltid nødvendig med noen svært kostbare fluer og ikke minst i starten så trengs det ikke. Man kommer langt med noen rimelige fluer, etterhvert så er det naturlig å bruke mer penger på dette.

Hvor liker du å handle fluer? Kommenter gjerne under!