Det å fluefiske er noe som flere mener er mer enn en hobby, det er en livsstil. Det er derfor veldig mange som ikke bare bruker penger på den beste fluestangen men mange bruker mye penger på klær til fluefiske. Da snakker vi ikke om vadere men klær som brukes når man drar på tur og når man sitter på campen. Det finnes flere forskjellige stiler og det kan faktisk være et ganske besnærende syn å se alle de forskjellige stilene. Nedenfor har vi tatt oss tiden til å beskrive de forskjellige type fluefiske stilene som du finner i «feltet».

Vi må få lov å påpeke at vi i Fluefiske.info syntes at det funksjonelle er ofte det beste når det kommer til fluefiske klær, men likevel så liker vi det at finnes karakterer. Fluefiske er så mye mer enn faktisk bare det å fiske, det er en livsstil. Det at noen velger å dyrke dette ved å investere i det som å utvikle sin helt egne stil eller kjøpe særegne klær er bare en ekstra morsom dimensjon til nettopp dette.

Den funksjonelle fluefiskeren

Dette er nok den som de aller fleste av oss som fluefisker kan relatere oss til. Dette er fluefiskerne som bruker klær som er praktiske, funksjonelle og som gjerne ikke gir noen begrensninger. Det betyr ikke at man ikke bryr seg om hvordan man ser ut fordi det er faktisk trender og mote her. Hvert eneste år så kommer det nye modeller.

Den funksjonelle fluefiskeren handler mesteparten av sine klær i sportsbutikker eller hos en av de mange fluefiskebutikkene på nett. Her er ikke merker så viktig og det er kvaliteten det kommer an på. Her finnes det klær innenfor de aller fleste prisklasser.

Den klassiske fluefiskeren

Dette er kanskje dette som er det veldig mange forbinder med en fluefisker. En klassisk fluefisker har på seg som av mange minner om en dress. Veldig mange vil nok kalle denne stilen for «dandy». Dette er klær som opprinnelig ble brukt av «overklassen» når de skulle fluefiske og jakte. Nå er dette en stil som veldig få bruker men det finnes noen gode eksempler på dette.

Dette er typisk fluefiske-klær som kjøpes på bestilling hos skredderbutikk og vi vet at flere bestiller fra spesielle butikker i utlandet. Hvis man ønsker å handle på budsjett så selges det mye vintage fluefiske klær på nettsider som Ebay, Etsy og Zazzle.

Den urbane fluefiskeren

Hvis man er en ung fluefisker fra Oslo så havner man nok ofte i denne kategorien. Dette er fluefiskere som kler seg funksjonelt men er samtidig veldig merkebeviste. Her går det gjerne i en kombinasjon av vintage fluefiskeklær som f.eks Patagonia og kombinert med nye klær fra Patagonia. De supplerer gjerne med andre typer klær fra merker som kommer fra butikker som Revir og andre Nordisk Fiskeutstyr AS.

Dette er fluefiskerne som gjerne bryr seg mer om hva de har på seg enn kvaliteten på stangen og annet utstyr de bruker.

Den moderne fluefiskeren

Det finnes ikke veldig mange av denne varianten, men det finnes noen av disse. Dette er fluefiskerne som faktisk kler seg i ungdommelig merker som Supreme og andre svært kostbare antrekk. Det ble stor ståhei i fluefiske-miljøet når Supreme lanserte sin helt egne kolleksjon for fluefiskere. Her er det mye farger og veldig mye som mange ikke forstår.